Zamieszczone przez szkoda
Kupuję salonową OII FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MarcinoooOpieram się na podawanych tutaj zniżakch :wink:
ale wiem, że warszawskie salony są w stanie sporo opuścić przyparte do muru.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zacząłem ten wątek jeszcze w styczniu. Od tego dnia wiele się zmieniło.
Nie podpisałem umowy i nie kupiłem wtedy O2FL 1.8TSI Ambiente z 2010 (bo poczytałem
forum i przekonaliście mnie że pośpiech wskazany jest przy łapaniu pcheł ).
Przez ten czas miałem różne ciekawe propozycje na O2FL z 2009 z różnymi
silnikami i różnym wyposażeniem. Pewne propozycje sam odrzucałem a inne
"same" przeszły mi obok nosa (za długo myślałem :cry: ).
De facto autko odbiorę dopiero w sobotę (27.03).
Zamówiłem 28.01.2010 w Krakowie (tak jak mi wielu z Was polecało).
Będzie to O2FL 1.8TSI Elegance z 2010 .
Niezależnie jak to wypadnie, opiszę własne doświadczenia lecz na pewno nie
spodziewajcie się cudownego przepisu na kupno czy też jakiegoś "złotego środka".
ps. pozdrawiam "Kraków" i do zobaczenia w sobotę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abrymarzZamieszczone przez szkodaale wiem, że warszawskie salony są w stanie sporo opuścić przyparte do muru.
dla mnie odbieranie auta w Krakowie to pełny fun, no i można się nim naprawdę nacieszyć :szeroki_usmiech
bo tak zwyczajnie, to wraca się do domu i potem nie bardzo wiadomo co ze sobą zrobić :lol: :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Ja wolę zafundować pić autku i zrobić jakąś traskę po okolicy.
BTW dilerzy Skody twierdzą że z tych 5.000 PLN upustu na model 2010, połowę daje Skoda Polska, a połowę musi dać diler. Stąd są potem nieco ograniczeni jeśli chodzi o elastyczność. W zależności od wersji silnika i wyposażenia w Wawie raczej spokojnie można dostać prawie drugie tyle od dilera (3-5 tys. to standard* w zwykłej rozmowie nad cennikiem). Dalej to już sztuka negocjacji i gotowości kupna.
*) Może to nie rewelacja, ale spróbujcie wycisnąć coś z Toyoty :lol:Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
z 1.4 TSI i 1.8 TSI w wersjach ambiente standzardzik to dzis ok 8k upustu od cennika, sprawdzalem samodzielnie pewnie da sie wiecej, gorzej z doposarzeniem bo wszyscy czestuja dywanikami i nawet alarmu nie chca dac
bede kupowal grudzien/styczen a juz sie rozgrzewam, mysle ze atak na wyprzedaże rocznika przyniesie lepsze efekty ale wtedy jest malo czasu na przemyslenia :P
Komentarz
-
-
Możesz spróbować poprosić o wyliczenie bogatszego modelu np. Elegance, dorzuć parę dodatków, a potem na dalszym etapie rozmów zrezygnuj na rzecz Ambiente. Niektórym będzie głupio zejść z wcześniej dogadanego upustuMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbz 1.4 TSI i 1.8 TSI w wersjach ambiente standzardzik to dzis ok 8k upustu od cennikaMiała być Octavia 2 FL 1.8 TSI DSG
Jest Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 :diabelski_usmiech
Pozdrowienia
Gemini
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothMoże to nie rewelacja, ale spróbujcie wycisnąć coś z Toyoty :lol:
ja w tojocie urwałem 5% i to podobno było już dobrzesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaja w tojocie urwałem 5% i to podobno było już dobrze
W Skodzie jednak urwałem więcej niż 8,5%, chociaż pewnie u polecanych dilerów z południa urwałbym więcej.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Też jestem zdania ,że nie trzeba jechać do Krk żeby dobrze kupić.
Widze taki trend na forum , że nie ma czy skoda to dobry wóz itp tylko czy "gdzie kupić aby diler dał mi 20 000 rabatu".Nie można kupić taniej niż można! ewentualnie można wyjść na idiotę :szeroki_usmiech
Ale jakby nie było podyskutować o cenie trzeba
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Morgothwprawdzie Ford czy Opel (Reno i Fiata nie liczę) spokojnie dają do 24%, ale kto to kupuje?
Zamieszczone przez Bigto z dodatkami dotyczy każdej jednej wersji, ba nawet każdego producenta ceny poszczególnych wersji i modeli są tak skalkulowane, że opłaca się dokupić 2 max. 3 dodatki. Jesli chce się dokupić więcej dodatków bardziej opłaca się dopłacić do droższej wersji.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothHmmm to teraz mi mówicie? 17% upustu to nie byle co, wprawdzie Ford czy Opel (Reno i Fiata nie liczę) spokojnie dają do 24%, ale kto to kupuje?
Komentarz
-
Komentarz